2016. március 12., szombat

17.fejezet / Démoni szerelemSorsok 

„Mindenem, amim van, tőled kaptam. A szerelem tartott minket motiváltnak. Ebben a világban, ami oly szennyezett, ez az egyetlen dolog, ami megmenthet engem… Mikor a dolgok túlságosan komplikálttá vállnak, mindig visszatudunk térni ahhoz, amit közösen alkottunk… Mikor képtelen vagyok elszabadulni tőle, a gyűlölet naponta felemészt.”
Deuce- Do you think about me Miután Jane és Alex felszívódtak, Johs dühtől forrongó fejjel kezdet fel-alá jártkéni a nappaliban. Magában vitatkozott, majd ami a keze ügyébe került ripityára tört. Mary, csípőre tett kezekkel figyelte a tündét, ahogy mindent tönkre tesz, majd megelégelte a látottakat. Behunyta szemét, suttogni kezdett valamit, és Johs hirtelen varangyképében tetszelgett előttünk. A fiú, hártyás lábaival, felénk ugrált, közben hangosan brekegett, mint aki azt akarja mondani, változtassatok vissza különben…. „ Nick nevetve figyelte, ahogy a kisbéka „szitkozódva” ugrál egyhelyben.
-          Már réges-rég megérdemelhetted volna, hogy varangyot csináljak belőled! –Mondta Mary, majd egy nagyobb üvegpohárba ejtette a rakoncátlankodó fiút. Letakarta egy szűrővel, majd mosolyogva felénk fordult.  –NA, most hogy őt elhallgatattam… Ideje lesz vele foglakozni. –Mutatott Kristoff-ra, akit szinte eltakartak a nagy ezüstláncok. – Nick! szeretném, ha segítenél nekem? Nem ismerek más embert, aki annyira ismerné a varázs és gyógynövényeket, mint a te nővéred. És, ha jó tudom tanítgatott téged is. –Mosolygott Mary.
-          Szívesen segítek.
-          Nikol, rád bízom a fiút. Csak annyit kérek, maradj távol a fogaitól. Erősebb a varázslat, ha még nem ívott vért a vámpír énje.
-          Rendben. –Néztem bosszúsan a lányra, aki Nickkel kilépett az ajtón. Kristoff rám se nézett, csak keserűen nézte, ahogy kettesben maradunk.
-          Mennyi bajt okoztam… - Mondta halkan.
-          Megmentettél. És most rajtunk a sor, hogy segítsünk rajtad. Most pedig gyere, felmegyünk, ha már más feladatot nem kaptam.
-          Mit csinálunk? – Nézett fájdalmasan a fiú.
-          Tv-zünk vagy valami… Mint rég…
-          Nikol. –Ült le a lépcsőre. –Már soha nem lesz semmi olyan, mint rég volt. itt elszakadt a cérna. Mélyen legbelül, ismét elvesztem. Egy szót se bírtam szólni, csak álltam meredten és hagytam, had folyjanak a könnyeim. Kristoff meglepetten nézett fel rám.
-          Héé! Semmi baj… Nem akartam… - Elegem volt, mindenből és mindenkiből, elindultam felé, majd egy kosza pillantás után felrohantam az emeletre.
-          Nikol! Kicsim! –Rohant utánam ahogy csak bírt, csörgő láncai közepette.
-          Ha azt akarod, hogy a tiéd legyek, mint rég… Miért vagy ilyen elutasító velem? Miért?
-          Félek, ha nem teszem… Ártani fogok neked. –Hajtotta le szégyenkezve a hibrid.
-          Nem érdekel.  Én felajánlottam neked a vérem, hogy harapj meg. Hogy végre vége legyen! Hiszen, mindketten tudjuk, én nem élném túl az átváltozást. Anyám boldog lenne. Te meg tovább léphetnél, elfelejthetnéd azt, ami volt. –Tudtam, hogyan nézhet most rám, de nem volt erőm a szemébe nézni. – Legutóbb majdnem vízbe fojtottam magam. Tudod miért nem tettem? – Kérdeztem alig hallhatóan.
-          Nem… - Mondta rekedt, akadozó hangon.
-          Mert Janenek tettem egy ígéretet. Ez tartott vissza… - Kristoff közel jött hozzám, szemeiből elveszett a vámpír tekintett az volt, aki rég, egy erős démon. A vállára dőltem.
-          Kérlek, ne csináld ezt velem. Te is tudod, hogy miattad tartottam ki eddig. Ti mind olyanok vagytok nekem, mint a családom. Szeretlek benneteket.
-          És… És akkor mi van?
-          Hogy-hogy mi lenne?
-          Mi lesz? Mary elmond valami hókusz-pókuszt, minden rendbe jön…  Aztán hozzám se fogsz érni, nehogy megsebesíts…  Sajnálom, de ez így nekem nem megy. Feladom… Anyám nyert. Elvett tőlem mindent, ami ebben az esze-veszett világban ért még valamit. –Kristoff csak hallgatott, nem válaszolt. Bele néztem a szemibe, de semmi. – Lemegyek, csinálok valamit enni… - Azzal ott hagytam, hallottam minden gondolatát. „Megakarlak védeni!” Értsd meg, ha ez az ára, akkor is megvédelek.” Ahogy leértem, próbáltam elterelni a gondolataimat, hiába. Elég volt ránézni a barna szemeire, amiben keserűség, szeretet, fájdalom, sajnálat keveredett. Mélyen hallgatott. Figyelte, ahogy teszek-veszek. A láncai már felperzselték a bőrét. Tele volt vöröses égési sebekkel, de nem figyelt rájuk, bizonyára az volt a legkisebb fájdalom, amit érzett. Elé raktam a tányért rajta egy adag olasz tésztával. Szemeiben megcsillant a hála és a fájdalom. Kezeit nem is bírta mozdítani, felnézett rám, felállt majd homlokon csókolt.
-          Veled leszek… Akkor is, ha ilyen ostobaságokat beszélsz. Megvédelek, akár magamtól, akár mástól. Azzal felvonszolta magát az emeletre.
-          Azt hiszed, megtudsz védeni mindentől és mindenkitől… Csacska Démon. Magamtól soha se fogsz tudni megvédeni. –Azzal kirohantam az ajtón, könnyekkel a szememben.

***

Mary és Nick gyökereket és leveleket szedegettek kertben. Már lassan össze szedtek mindent, amire szükségűk volt. Mary hangosan átgondolta mire lesz szüksége még.
-          Levendula, Rozmaring, Beléndek, Maszlag, nadragulya. Szerintem megvan minden, amire szükségem lesz. – Egyenesedett fel Mary. - Lehet, hozhatnánk egy kis csalánt. Jó kis nyugtató teát tudnánk főzni belőle a Nikolnak. –Nick felszisszent, arra megteszi a kamillai is.
-          Igazad van. – Mosolygott fáradtad a lány. –Ideje lesz elkezdeni, hosszú nap vár még ma ránk. – Mondta a lány
-          Oké! Akkor hozok még egy kis kamillát és mehetünk is. – Mondta Nick, mikor Nikol zokogva átrohant a kerten.  Kirohant az utcára, majd felnézett az emeleti ablakra.
-          Most ments meg, lásd be, nem tudsz mindentől megvédeni!
-          Mi lelete ezt a lányt. –Nézett utána, majd fel az ablakba, ahol Kristoff Ijedten kapálózott, már amennyire tudott.  –Nick, Azt hiszem baj van… - Folytatta Mary és Nikol után indult, aki addigra vérben feküdt az utón. –Te jó isten!

***

Nikol:
Felnéztem az ablakba, utoljára átgondoltam, mit is akarok tenni.
-          Most ments meg, lásd be, nem tudsz mindentől megvédeni… - Üzenetem az ablakban álló fiúnak, aki már tisztában volt mindennel. Kiléptem az útra, majd az utolsó dolog, amit láttam egy autó fényszórója volt, majd minden elsötétedett. Éreztem, ahogy a forró vér átáztatja a felsőm, hallottam, ahogy csörögnek Kristoff láncai, de már nem éreztem semmit se. Végre megtettem! Sajnálom, remélem egy következő életben máshogy alakul…

Kristoff:
-          Nikol!!! Ne, mire készülsz? Kérlek…. Segítsetek rajta, rántsátok vissza, ártani fog magának! NE! – Láttam, ahogy kiugrik az útra, ahogy megpördül a szélvédőn és, ahogy a porba hull… - Minden lelassult, a jelenet, ahogy Mary és Nick elindul futva… Ahogy Nikol eltűnik. Rohantam, rohantam, ahogy a láncok és a fájdalom engedte. Ez a fájdalom most más volt, nem fizikai. Testileg nem éreztem már semmit. –Mary! Mentsd meg kérlek…. –Futottam ki az utcára.
-          Uram isten, esküszöm nem láttam…. Csak kilépett az útra. Kérem, had segítsek, ugye még lélegzik? –Hadarta a kalapját szorongatva egy őszülő öregember, aki az autót vezette.
-          NE! – Mary meglengette a kezét az ember előtt. – Erre te nem emlékszel, soha nem voltál itt és ez nem történt meg! –A férfi, mint akit megbabonáztak alázatosan beült az autójába és elhajtott. –Kristoff lépj hátra! Túl sok a vér!
-          Nem! Kérlek segíts rajta!
-          Gyere el onnan, a vér szaga megfog babonázni, és azt nem hagyhatom. Nick menj be a házba, jobb ha nem látod, készíts elő a szertartást.
-          Milyen szertartás, Nikollal mi lesz? – Próbáltam ellenkezni Maryvel.
-          Ő rendbe jön, örökéletű, ahogy bármelyikünk. Viszont, veled nem tudunk elbánni, ha elveszíted a fejed!
-          Az isten szerelmére! Ő nem örökéletű, csak félig ebbe bel fog halni…. Elvették az életét, mikor lebukott a földre…  - Éreztem, ahogy valami elborul bennem, a vér tényleg túl sok volt. A démon énem féltette Nikolt, még a vámpír énem… Lassan éhezni kezdett.
-          Kritoff! Jaj nekem… Ez nagyon nem tetszik…  Nick felrajzoltad a pentagramot?
-          Igen!
-          Kristoff lépj be a körébe és maradj ott, amíg Nick meg nem gyújtja az összes gyertyát! Nikol miatt ne aggódj!
-          Rendben…- Mondtam szörnyű  fájdalmak közepette.
-          Veled, mit tegyek? –Hajolt közel a lányhoz Mary.


Mary:
Kristoff belépett a körbe, de végig a szemét a lányon tartotta. Berohantam a konyhába… Megfogtam a kisbékát, és vissza változtattam.
-          Johs! Hozd be a lányt és fektesd ide, kérlek. – A fiú válaszra nyitotta a száját, de közbe vágtam.
-          Erre most nincs időnk! Hozd gyorsan, és egy szót se szólj, hangosan. – A fiú bólintott. Mikor visszatért már értette, miért kértem meg arra, hogy ne szólaljon meg. A lány nem lélegzett, elment. Élettelen véres testét, már nem bírtam visszahozni. Eközben Kristoff, a körközepébe szenvedett…
-          Jól, van. Ugye?

-          Persze… - Feleltem, próbáltam nyugtatni, hogy ne legyen nagyobb baj mint ami most fen áll. Tudtam, én nem tudok segíteni a lányon. Így maradt, ami maradt. Kristoffal kellet foglakoznom, mielőtt őt is elveszítem. Így hát magamra kaptam fekete köpenyem és varázskönyvem szorongatva a szenvedő démon mögé léptem. A gyertyák felvillantak és az égbe csaptak a fiú körül. Ahogy haladtam az igében, láttam, ahogy szenved… A jel alakja, kezdett felrajzolódni a vállaira, de még közel sem voltunk a végén. Kristoff erősen viselte, de nem vette le a szemét a lányról. –Kérlek, alázatos mindenhatóm! Segíts az elkövetkező,két órában, nekem és ennek a szenvedő démonnak!                 Circle of the Crone (by Jason Chan):


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése